DESEROWA 71% ORIGIN MADAGASKAR
Kod: 8304
Opakowanie: 4 kg Inforamcje dodatkowe: Czekolada deserowa w pastylkach. - zawartość kakao - min. 71% - średnia zawartość masła kakaowego - 42%. - maksymalna zawartość cukru - 29%, Pochodzenie ziaren kakaowca: Region Sambirano na Madagaskarze Smak - intensywny, aromatyczny i trwały. Przyjemnie wyważona kompozycja smaków kwaśnego, słodkiego i gorzkiego. Wyczuwalna nuta swieżych owoców i szerokiego zakresu typowego dla kakao. Rekomendowane zastosowanie: - W produktach czekoladowych - do pralin, półpłynnych nadzień w połączeniu z takimi smakami jak karmel, przyprawy, pieprz, orzech włoski, orzech laskowy migdał, pistacja i wanilia. - W cukiernictwie - kuwertura osiąga wyjątkowy smak w połączeniu z kremami jajecznymi, karmelem i przyprawami, kremem czekoladowym Chantilly, nadzieniami czekoladowymi na bazie śmietany i orzechów, w odpiekanych deserach, pasuje do tart i korzennych ciastek. - W lodziarstwie - idealnie sprawdza się przy aromatycznych lodach z dodatkami lub bez, nadając im wyjątkowy smak. Polecany do deserów semifreddo zwłaszcza tych z orzechami. |