دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.
Wanilia
Kasztany
Gwiazdki anyżu
Blistry
Cupcakes

Optymalne użycie wanilii

Opis:
Napar na bazie alkoholu
Zanurzyć 100g lasek wanilii w 1 litrze alkoholu o temperaturze 50°C (50% alkoholu i 50% wody) i zostawić w temperaturze pokojowej na dwa do trzech tygodni. Wyjąć laski z naparu pozwolić wyparować alkoholowi z lasek.
Pozostały alkohol może zostać użyty jako baza ? jest łagodny (nie zawiera taniny). Można obniżyć zawartość alkoholu poprzez dodanie wody.
Taki napar może zostać użyty do wodnistych syropów oraz płynnych ciast.

Napar na bazie mleka
Przekroić laski wzdłuż, używając płaskiej strony ostrza noża wyjąć nasionka ze środka. Nasionka umieścić w garnku wraz z mlekiem. Zalecane jest użycie mleka pasteryzowanego o niskiej zawartości tłuszczu. Mleko podgrzać ale nie zagotowywać. Przykryć garnek pokrywką i pozostawić na minimum 2 godziny lub, jeśli to możliwe, na całą noc w lodówce. Wyjąć laski i umyć je.

Napar na bazie alkoholu
Laski wanilii pozbawione nasion zanurzyć w jednym litrze alkoholu o temperaturze 50°C i pozostawić je w zamkniętym słoju na jeden do dwóch tygodni. Wyjąć laski z naparu w celu odparowania alkoholu.
Napar ten może zostać dodany do płynnego ciasta w celu wzmocnienia smaku wanilii. Naparu można również używać do podpalania naleśników, bananów, przegrzebków i owoców morza.
Ten rodzaj naparu zawiera taninę.

Cukier waniliowy
Wysuszyć laski wanilii w piekarniku w temperaturze 50°C (jeśli to konieczne można maksymalnie zwiększyć temp. do 60°C).
Na 1 kg cukru potrzeba 3 lasek wanilii. Zmielić laski a następnie zmiksować je z cukrem.
W ten sposób otrzymujemy wyśmienity cukier waniliowy, który nada smak naszym potrawom.
Pliki powiązne z recepturą:
» Optymalne użycie wanilii.pdf
dekoracje dla cukiernikw sklep
Receptury cukiernicze
dekoracje cukiernicze oferta
2019 © Pastry Creation - stojaki pod torty, zaopatrzenie dla cukierni, Kardasis, Dekoracje z Karmelu, PCB Creation
SiteMap | Projekt i wykonanie: fdgstudio.net - Strony www
Pliki Cookie - Nasz serwis używa plików cookie w celach statystycznych,  niewielkich plików txt zapisywanych i przechowywanych przez przeglądarkę jako pliki tymczasowe. Korzystając ze strony, zgadzasz się na używanie przez nas tych plików. Możesz wyłączyć zapisywanie cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub zrezygnować z przeglądania strony