دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.
Wanilia
Kasztany
Gwiazdki anyżu
Blistry
Cupcakes

Wanilia w cukiernictwie

Opis:
Wanilia z czekoladÄ…
Główną zaletą łączenia wanilii z czekoladą jest zaokrąglenie i złagodzenie gorzkiego smaku czekolady. Np. robiąc ganache czekolada podkreśla cechy charakterystyczne poszczególnych rodzajów wanilii...
Zalecane dozowanie: 4 laski/ 1 litr czekolady

Ogólnie zaleca się stosowanie lasek wanilii zamiast ekstraktu ponieważ trudno jest połączyć płyn z czekoladą. Można również użyć ekstraktu w proszku.
Zalecane dozowanie: 20 g/ 1 l czekolady


Wanilia w przepisach na bazie kremu
Nasze ekstrakty są najlepsze do przyprawiania deserów kremowych ze względu na brak wymogów odnośnie wilgotności w przypadku przygotowywania tego rodzaju dań. Należy jednak uważać, aby nie przesadzić z ilością dodanego ekstraktu tak aby krem nie zrobił się żółty.
Rekomendowane dozowanie ekstraktu o stężeniu 160g/l: 40g/ 1 l

Nasze ekstrakty są z nasionkami lub bez. Nasiona nadają ładny wygląd ponieważ klienci uważają to za dowód użycia prawdziwej wanilii.

Laski wanilii są idealnym składnikiem w tego rodzaju przepisach ponieważ mleko wspaniale się nadaje do przygotowywania naparów. Zalecamy napar z ciepłego mleka lub śmietany co umożliwi uwolnienie pełnego aromatu lasek.
Zalecane dozowanie: 2 laski/ 1 l


Wanilia w wypiekach
Ekstrakty waniliowe są najbardziej zalecaną formą stosowania wanilii w przypadku ciast (ale nie ciastek). Mogą one być podgrzewane nawet do 200°C.
Zalecane dozowanie: 40 g/ 1 l

Z drugiej strony w przypadku wypieku ciastek zalecamy użycie ekstraktu w postaci proszku. Laski wanilii bardziej nadają się do przygotowania kremowych nadzień i prac wykończeniowych ponieważ zaparzona wanilia zapewnia ładny wygląd i zapewnia walory smakowe jeśli nie jest podgrzewana do wysokiej temperatury.


Wanilia w lodach
Do przygotowywania lodów najlepiej się nadaje wanilia w postaci ekstraktów i lasek. Nie ma potrzeby podgrzewania jej do wysokiej temperatury przygotowując samodzielnie lody dlatego też aromat wanilii pozostaje nienaruszony. Zaleca się używać ekstraktów z nasionkami dla lepszego efektu wizualnego.
Zalecane dozowanie: 30 g/ 1 l lub 2 laski/ 1 l

Ekstrakt w proszku ? może być używany z płynnymi ekstraktami ponieważ daje bardzo ładny, żółtawy kolor.
Zalecane dozowanie ? nie należy używać zbyt wiele ekstraktu bo spowoduje to nadanie zbyt ciemnego koloru ? wystarczy ilość około 2 do 3 gramów na litr.

W przypadku sorbetów również zalecamy użycie ekstraktu w proszku ponieważ nadaje on przyjemny waniliowy smak. Ponieważ jest on robiony na bazie dekstrozy ma delikatnie słodki smak, który zostaje szybko uwolniony w połączeniu z wodą.
Zalecane dozowanie: 20 g/1 l
dekoracje dla cukierników sklep
Receptury cukiernicze
dekoracje cukiernicze oferta
2019 © Pastry Creation - stojaki pod torty, zaopatrzenie dla cukierni, Kardasis, Dekoracje z Karmelu, PCB Creation
SiteMap | Projekt i wykonanie: fdgstudio.net - Strony www
Pliki Cookie - Nasz serwis używa plików cookie w celach statystycznych,  niewielkich plików txt zapisywanych i przechowywanych przez przeglądarkę jako pliki tymczasowe. Korzystając ze strony, zgadzasz się na używanie przez nas tych plików. Możesz wyłączyć zapisywanie cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej lub zrezygnować z przeglÄ…dania strony