|
Ciasto kasztanoweOpis: Przepis na 8 porcji Ciasto: 220 g brązowego cukru 270 g masła 360 g mąki 10 g proszku do pieczenia 140 g pełnotłustego mleka 2 jajka 1 białko 500 g pasty kasztanowej Pastry Creation 200 g puree z kasztanów (PC) 35 g Rumu Zmiksować cukier z miękkim masłem, po kolei dodawać jajka i białko, porządnie wymieszać. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Powoli dolewać mleko. Na końcu dodać puree i pastę z kasztanów oraz Rum. Glazura z kasztanów: 300 g glazury cukierniczej 100 g kandyzowanych kasztanów w syropie (PC) 200 g puree z kasztanów (PC) Wymieszać pastę kasztanową z syropem z kasztanów, a następnie dodać cukier. Wykończenie: Polać ostudzone ciasto neutralnym toppingiem, następnie rozsmarować glazurę kasztanową. Ozdobić kandyzowanym kasztanem i listkiem ze złota. *Produkty oznaczone symbolem (PC) sprowadzane są pod indywidualne zamówienie klientów |