|
Kasztanowy fondant z nasionami tonkaOpis: Składniki: 350g ugotowanych kasztanów 100g masła 100g cukru 2 duże jajka lub 3 małe 1/2 opakowania proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki zmielonych nasion tonka Pastry Creation 50g orzechów włoskich Masło pokroić na małe kawałki i roztopić w rondelku. Dodać ugniecione kasztany i delikatnie podgrzać aby zmiękły. Zmiksować do otrzymania gładkiej pasty. Odstawić do wystygnięcia. Dodać jajka, cukier, proszek do pieczenia i nasiona tonka, a następnie zmiksować. Następnie dodać orzechy i ponownie zmiksować. Wysmarować masłem kwadratową formę i wlać do niej masę upewniając się, że została równomiernie rozprowadzona. Piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Fondant należy pozostawić na noc i zjeść na następny dzień. |